24/05/2012

Taiteilija / Artist


Tuonne Paperiliittimen Naamakirjaan jo postasinkin, että olipas innoittava asettelu Shimellen Starting Point -haasteessa. Tässä oma tulokseni aloituksesta. Hiukan muistin tuon alareunan kerrokset väärin, mutta eiköhän se silti haasteeseen käy. Haasteellista tässä sivussa oli myös väri - minä en oikeastaan ikinä käytä lilaa! Kuva kuitenkin vaati ehdottomasti lilaa parikseen, niin mikäs siinä.

Aloitin sivun työstämisen tekemällä tuon maalatun osuuden. Suihkuttelin lilaa Glimmer Mistiä valkoiselle paperille ja perään hiukan keltaista sinne tänne. Lisäsin myös keltaista mustesuihketta. Lopputulos oli aivan liian vahva, mutta ei hätää - gesso pelastaa! Tein paperille siis pikaisen "gessopesun" ja johan näytti hyvältä. Ennen kuvien kiinnitystä roiskaisin vielä samaista lilaa mistiä kontrastia antamaan. Kontrastin takia laitoin myös otsikon mustalla, vaikka ensin ajattelinkin tehdä senkin lilaksi.

Koristeet ovat tässä sivussa varsin minimaaliset. Puusydämet ovat päässeet taas kehiin, kuinkas muutenkaan, mutta niiden lisäksi on vaan pala stanssattua kehystä, Polkkaponin nami nappi sekä "pakollinen" lankasyherö, tällä kertaa olevinaan klemmarilla kiinnitettynä. Ei ihan perinteistä tyyliäni tämä sivu, mutta tykkään.I posted to Paperiliitin's Facebook page that I found this Shimelle's Starting Point really inspiring. Here's my layout using the same starting point, although I remembered the places of the little cards at the bottom a bit wrong. There was another challenge creating this page, too. I hardly ever use purple! But this time the photo demanded some lilac, so I just had to tackle that colour. 

I begun working with the page by creating that painted piece of cardstock. First I sprayed some lilac Glimmer Mist on the paper and then added some yellow mist and a ink spray I've made myself. The end result was far too contrasting and dark. But no worries - gesso to the rescue. I added "a gessowash" to the surface and the background was just perfect! To add a bit contrast I added some flicks of that lilac mist on top of the papers and choose to use black letters instead of lilac ones I first though of using.

The embellishments are quite minimalistic in this LO. I only added a few wooden hearts, a pice of die-cut frame and a cute button by Polkkaponi. Not my usual style, but I like the end result!
8 comments:

Merkku said...

Niin minäkin tykkään! Ihana väritys, mä tykkään lilasta!

Kaisa said...

Ihana! Ostin isot purkit gessoa ja tarkoitus olisi hankkia jokunen misti, kuhan osaisin päättää mitä väriä. Eroaako ne kovastikin itse tehdyistä distress ink -suihkeista?

Riikka Kovasin said...

Lila on mulle tosiaan aika käyttämätön väri, mutta pitänee ehkä kokeilla uudestaankin ;)

Riikka Kovasin said...

Mahtava kuulla! Gesso rules :D

Suurin ero on kimallus. Molemmat on vesipohjaisia, mutta Glimmerit eivät kuivuttuaan reagoi samalla tavalla veteen kuin mustemistit. Distressithän aktivoituu aina vedessä. Mutta tosiaan suurin ero Glimmer Mistien ja mustemistien välillä on kimalle. Tai siis voihan mustemisteihin lisätä Perfect Pearls -jauhetta, jolloin ne ovat lähes samanlaiset. Itse käytän kumpiakin - riippuu millaista fiilistä haen.

Itse tykkään enemmän Chalkboard misteistä kuin tavallisista, mutta ne eivät sovi kaikkeen. Molemmilla on käyttönsä ja hyvät ominaisuutensa :)

Kaisa said...

Kiitos kovasti neuvoista!

Jeppula said...

Minusta on kaunis väriyhdistemä tuo liila ja keltainen. Oikein ihana:)

Riikka Kovasin said...

Eipä kestä :) Hyvä jos oli apua!

Riikka Kovasin said...

Kiitos :) Täytynee kokeilla uudestaankin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...