13/05/2013

Title tutorial


I'm currently drawn to thin, cut words. As I don't own an electronic cutter, I need to use something else to create the similar effect. For me that means pencil and scissors. The layout above was made to the online workshop and I got asked if I could do a video or a tutorial how I created the title. I was happy to say yes - so here's the steps!

Tällä hetkellä silmää miellyttävät ohuet, leikatut sanat. Koska en omista elektronista leikkuria, pitää keksiä muita tapoja saavuttaa hieman samantyylinen jälki. Itseni kohdalla se tarkoittaa kynää ja saksia. Ylläoleva leiska on tehty online kurssille ja minulta pyydettiin videota tai tutoriaalia tuosta otsikosta. Suostuin mielelläni - joten alla on työvaiheet!


You will need a piece of patterned paper or cardstock, scissors and a pencil.

Tarvitset palan kuviopaperia tai kartonkia, sakset ja lyijykynän.First comes the trickiest part - drawing the text mirrored to the back of the paper. If this feels too difficult try using a printer to guide you: write the text, mirror it before printing and then use the printed paper as a guide to draw the letters. But I guess I'm too lazy for that so I just draw the letters myself.

Seuraa otsikonluomisen hankalin vaihe - tekstin piirtäminen peilattuna paperin taakse. Jos tämä tuntuu liian vaikealta, apuna voi käyttää tietokonetta ja printteriä. Kirjoita haluamasi teksti tietokoneella, peilaa ja tulosta. Käytä tulostetta apuna, kun sommittelet kirjaimia. Itse taidan olla liian laiska, sillä piirrän omat otsikkoni vapaalla kädellä.When you have the text you want, check that all the letters are correct and right way. Be really carefull with letters like p and d so you don't end up with q or b instead. Then start cutting. If you are like me, free-handing the whole title, cut from about 2 mm from the drawn line. 

Kun tekstisi on valmis, tarkasta että sana on kirjoitettu oikein ja että kirjaimet ovat oikein päin. Ole erityisen tarkkana esim. p ja d -kirjainten kanssa, ettei lopputuloksessa olekin q tai b. Sitten vaan leikkaamaan. Jos olet kuten minä, kirjoittanut käsin koko tekstin, leikkaa n. 2 mm etäisyydellä piirretystä viivasta.Cut the whole word out. Remember cut a little bit away from the drawn line on both sides so the letters won't get distorted. If you have any letters with "holes" like o or a, this is what the title looks like after cutting.  You can leave it like this, but you can also cut the holes open, too.

Leikkaa sana irti. Muista leikata vähän matkaa viivasta kummaltakin puolelta, jotteivät kirjaimet vääristy. Jos sanassasi on "reiällisiä" kirjaimia kuten a tai o, otsikkosi näyttää ensin samantyyppiseltä kuin yllä oleva kuva. Voit toki jättää sanan sellaiseksikin, mutta toinen mahdollisuus on leikata myös aukot.Here's the finished piece. I cut the holes with a craft knife.

Tässä valmis sana. Leikkasin reiät askarteluveitsellä.


12 comments:

 1. Beautiful lo and wonderful tutorial!!!

  ReplyDelete
 2. Miksi se pitää piirtää peilikuvana? Minä olen piirtänyt oikealle puolelle ja leikannut piirustukset reunoja myöten pois. Ja jos on jotain jäänyt, kumittanut ne pois. Ja jos reunat sotkee musteella tai tussilla, ei piirustuksetkaan haittaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tapoja on monia. Itse olen vaan laiska, että piirrän tosiaan vaan yhden viivan ja leikkaan sen molemmilta puolilta, joten kumitettavaa jäisi paljon. :)

   Delete
 3. I love that at the moment too! :) takes not thaaat long is much more cheaper than a cutting machine ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yep - and you are way better in making these! <3

   Delete
 4. Beautiful layout. Love your layers and the softness.

  ReplyDelete
 5. Wow that's amazing that you cut that script by hand!

  ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...