05/03/2012

Prinsessamekko / Princess dress


Tyttö halusi prinsessamekon ja sellaisen äiti ompeli sitten syntymäpäivälahjaksi. Monta kertaa ennen synttäriä (ja ennen kuin mekko valmistui) tyttö ehti kysyä jo "Äiti, oletkos jo ommellut minulle prinsessamekon?". 

Tyttö sai itse päättää värin ja olin ihan tyytyväinen, että mekko ei ollut vaaleanpunainen. Kangaskaapista ei tosin löytynyt sopivaa kangasta, niin piti sellaista käydä ostamassa, mutta tuo kyseinen tafti oli alkujaankin edullinen ja vielä 50-prosentin alennuksessa! Muut kankaat, nauhat ja härpäkkeet ovat ompelukaapista kaiveltuja.

Rakastan pukuhistoriaa ja tein siitä myös aikoinani lopputyöni - yhdistin tähän pukuun rokokoota ("saque") sekä barokkia. Kaavat ovat omasta päästä, samoin kaikki rakenteet. Mutta hyvin puku toimii ja oli mieluinen!


My older daughter wanted a princess dress so I told her, I'd make one for her as a birthday present. She wanted the dress to be yellow and this is what I came up with. It's a combination of "saque", a dress from the 18th century and barocco-styled sleeves. I drew the patterns myself. She loved the end result - I'm so relieved!

8 comments:

Annukka said...

Ihana! Kyllä kelpaa olla prinsessana noin hienossa mekossa! :)

Niinu said...

oih,tää on niin kaunis! Ja taatusti mukavampi ja kestävämpi kuin ne kauppojen hirvitykset:) Väri on ihana:)

milla said...

hyvin kinuttu lahja - ja hienosti toteutettu!

Noora said...

Sait miulta haasteen osoitteessa http://bblingblingbarbie.blogspot.com :) Miksei miulle kukaan pienenä tehnyt prinsessamekkoja!

onnekas said...

oi kuinka upea mekko! Juuri tänään mietin että voi kun ihmiset innostuisivat tekemään roolivaatteita ja täällähän tällainen juuri onkin :) kaikenlisäksi vielä niin mahtavasti toteutettu :)

glenni said...

todella ihana mekko, ihanasti yhdistelty kaikkea!

Riikka Kovasin said...

Annukka: Kiitokset! :)

Niinu: Kiitokset :)

milla: Kiitos :)

Noora: Kiitos haasteesta, käyn kurkkaamassa! :)

onnekas: Kiitos :) Roolivaatteita on kiva tehdä.

glenni: Kiitokset! :)

maiju said...

Voi kun olet ommellutkin kauniin mekon ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...