22/04/2011

Lempitarvikkeeni

Kuten tässä aiemmassa postauksessa kirjottelin, aiheutti xingin listassa ollut linkki Omulin blogiin halun kertoa myös omat lempitarvikkeeni.

Aluksi tuli osteltua söpöjä, kivoja papereita, joista osa on vieläkin tuolla käyttämättömänä ja osan olen myynyt pois. Tämän hetkinen lemppari on kraft ja eteenkin My Mind's Eyen Life Stories -sarja iskee. Kovin kuvioisia taustoja en osaa käytää, vaan kuviopapereista muokkaantuu sivuun vain yleensä pieni osa. Pallokuosi on jotenkin omaa silmää miellyttävä ja sitä omistankin aika monessa värissä. En ole papereiden suhteen mitenkään merkkiuskollinen, vaan ostan paperit ihan kuosin perusteella. American Craftsia sekä My Mind's Eyeta löytyy, ne ainakin muistan. Korteissa käytän silppulootien materiaaleja ja niistä löytyy vielä joitain yläasteaikaisia kartonkejakin.

Kiinnityksen hoidan Scotchin kaksipuolisella teipillä. Kalvot liimaan Glossy Accentilla ja napit ja muut koristeet Scotchin Strong & Precise -liimalla. Joitain yksityiskohtia saatan kiinnittää nitomallakin tai ompelemalla. Skräppisivuissa tulee 3 D -tarrapaloja käytettyä harvemmin kuin korteissa, mutta silloin tällöin kuitenkin.

Tarinoinnin teen pääasiassa tietokoneella, koska (jostain syystä) inhoan omaa käsialaani sivuissa. Mielestäni en saa käsinkirjoitetusta tekstistä tarpeeksi siistiä ja kaunista. Käsinkirjoitettu teksti olisi ehkä henkilökohtaisemman oloinen kuin koneella kirjoitettu, mutta vielä olen pääasiassa tulostellut tekstit. Aluksi tulostin tekstit värilliselle tulostuspaperille ja leikkasin, mutta nykysin saatan käyttää skräppipaperiakin taikka tarinointiin tarkoitettua korttia. Tekstiliuskat ovat myös yleistyneet sivuissani.

Koristeina käytän nauhoja, nappeja ja valmiita koristeita. Vasta ihan hetki sitten ostin ensimmäisen skräppinappipaketin, sitä ennen käytin ihan varastoistani löytyviä perintönappeja. Nauhanikin ovat pääasiassa ompelutarvikepuolelta, muutamia skräppinauhojakin löytyy.

Sitten haastettuun osioon. Xing ehdotti, että tehdään yhteisaikainen postaus ja ideoimme listattavaksi 10 lempitarviketta. Haastoimme myös teidät muut mukaan! Mikäli teet tai tulet tekemään saman listan, laittaisitko kommenttia niin voin linkittää tähän kaikki "top 10" postaukset! Lista postauksista löytyy täältä.

Itse tein listani sen perusteella, mitä aina käytän ja mitkä minulla toimii. Saksia en sentään mukaan laittanut! Lista on tehty tarvikkeista, joista toisia käytän kortteiluun, toisia skräppäämiseen ja joitakin molempiin.

1. Fiskarsin paperileikkuri

Minulla on myös aikoinaan Clasusta ostettu giljotiinileikkuri, mutta nykyisin leikkaan melkein kaiken Fiskarsin leikkurilla. Se on kätevän kokoinen ottaa mukaan ja mahtuu sujuvasti myös skräppiklaffiini. Paksummissa kartongeissa terä vaan tylsyy yllättävän äkkiä, joten niitä saa vaihdella.

2. Doodle Factoryn leimasimet

Näitä ihanuuksia näin ensi kertaa Pammun blogissa. Nykyisin on tullut tehtyä jo hiukan romanttissävytteisempiäkin kortteja, mutta alunperin Doodle-leimojen tietynlainen rouheus ja huumori iskivät. Ne ovat myös mainion monikäyttöisiä! Omistamistani Doodleista suosikkini taitaa olla monikäyttöinen Flob. Viimeisin ostos on askartelukirpparilta hommattu Prince Mortimer -sammakko.

3. Kaksipuolinen teippi

Tuskastelin jo lapsena, niinkuin varmasti moni muukin, sitä, että liima vetää paperin ruttuun ja näyttää rumalta. Paperiliima puolestaan kuivuessaan menettää pitonsa. Ratkaisuksi muodostui lukioaikoina kaksipuoleinen teippi, jota sain isältäni. Sen jälkeen sitä tuli käytettyä jos jonkinlaiseen kiinnitykseen. Askartelussa teippi on ihan ehdoton!

4. Copic Ciao -tussit

Ensin tuli leimasimet, sitten alkoi kiinnostaa leimakuvien väritys. Blogeista luin mystisiä copiceja ja promarkereita. Kun tuli ajankohtaiseksi ostaa itselle oma väritysväline, päädyin Copiceihin happovapauden takia. Ajattelin, että niitä voisi käyttää myös skräppäilyssä. Olenkohan noita tosin kahdesti skräpissä tähän mennessä käyttänyt... heh. Tällä hetkellä minulla on 21 kpl tusseja. Lempiväri ja eniten käytetty taitaa olla vihreä YG03 ("yellow green"), heti perässä tulee sininen BG01 ("aqua blue") ja toisaalta punainen RV34 ("dark pink"). Uusimpana hankintana on musta (100), metsänvihreä (G17) ja taivaansininen (B24).

5. KaiserCraft akryylimaalit

Nämä maalit löysin puolestaan Elliksen blogin kautta. Ennen näitä tein maaliroiskeet suurimmaksi osaksi peiteväreillä. Valkoisen ja mustan akryylimaalin tosin omistin jo silloin. Todella kivaa, kun väri on valmiiksi herkullisen näköinen eikä sitä tarvitse erikseen sekoittaa! "Lime"-maalia olen jo käyttänytkin, mutta "Sea Breeze" on myös aika namukas.

6.Thickers

Suosikkiaakkoseni ovat American Craftsin Thickersit. Thickerseja on vaikka minkälaisia ja -värisiä. Lisäksi oman kokemukseni mukaan ne pysyvät hyvin. Lemppari on Subway Foam, joka tuli LeikkaaLiimaa-tapahtuman kassissa. Ensin säästelin niitä innolla, mutta nyt kirjaimet ovat jo päässeet käyttöön. Uusimmat Thickers-hankinnat tein Intohimona Skräppäyksessä, josta ostin keltaisia Puffy Berry -thickersejä. Mukaan tarttui myös mustia ja valkoisia Foam Daiquiri -aakkosia.

7. Dymo Junior

Dymo oli aikoinaan etsinnässä ja löytyi ihan lähistöllä olevasta toimistotarvikeliikkeestä kauppareissun yhteydessä. Vempele on helppokäyttöinen vaikkakin hiukan äänekäs. Nauhoja siihen on hommattu eBaystakin, kun piti saada vähän erivärisiä kuin ne peruskaupan jutut. Omistan mustan, punaisen ja sinisen lisäksi myös oranssinkeltaisen, vihreän, vaaleanpunaisen, turkoosin ja värittömän Dymo-nauhan. Tai siis on niitä useampia per väri.

8. Washiteipit

Teippi-innostus lähti kuvioteipeistä, mutta washit ovat kyllä ihan mahtavia. Ne ovat niin ihanan ohuita, että niitä on helppo rypyttää. Kuoseja ja mallejakin löytyy vaikka minkälaisia. Omat teippini ovat peräisin Etsystä, Akateemisesta ja Postista. Lemppari on joko mustapilkullinen tai musta"liitu"raidallinen teippi.

9. Nitoja

Minulla on käytössä ihan perusnitoja ja niititkin olivat ensin ihan peruskirjakauppatavaraa. Nyttemmin joissain korteissa on käytetty Clasulta löytämiäni värillisiä niittejä. Nitojalla saa äkkiä rouheisuutta ja jotenkin se on niin mukavaa muutenkin.

10. Glossy Accent

Intohimona Skräppäys -tapahtumasta sen hommasin ja nyt jo yritän tunkea sitä melkein jokaiseen korttiin. Glossyn hommasin aikoinaan nappien tekoa varten, mutta on sitä tullut muuhunkin käytettyä. Seuraavaksi aion ostaa Crackle Accentin.

Täytyy sanoa, että tästä kymppipaikasta taisteli myös StazzOn -muste, joka on vielä tuoreempi hurahdus kuin Glossy. Glossy voitti, koska omaa StazzOn-mustettani en ole vielä ehtinyt juurikaan käyttää.

16 comments:

Heininen said...

Mullakin on toi junior dymo,mutta en jostain syystä osannut ebaysta etsiä siihen niitä erivärisiä nauhoja..jos jotain vinkkiä osaat antaa,niin ilomielin otan vastaan kun varsinkin läpinäkyvä kiinnostaa! :)

Sulla on ihana blogi,toivottavasti ei haittaa,et löydyt myös mun blogista linkkilistalta? :)

Terkuin heini

Taava said...

Sähän ajoissa olit listasi kanssa liikkkeellä... mä omaani tuuskasin vajaan tunnin tässä ;-D

sannika said...

Hauska lista! Huomasin että sinulla on sellainen kiinnittävien tai kiinnittyvien tarvikkeiden teema - voisi ajatella että 6 tarviketta menisi sille puolelle, vaikka niitä toki tulee käytettyä muunkin kuin kiinnittymisen/kiinnittämisen takia. Näillä pärjäisin kyllä minäkin pitkälle! :-)

Olitkin jo poiminut listani tuohon linkkilistaan, kiva kun koostat sitä!

xing said...

Kiinnittämiseen liittyvät tarvikkeet ovat ihan oikeasti oleellisia, minunkin mielestä!

Nyt oma postaukseni on myös julkaistu, ajastus ei jostain syystä toiminut

Heininen said...

Kiitos pikaisesta vastauksesta!Joo,itse joskus muistaakseni etsin niitä samoilla sanoilla,mutta tyssäs siihen leveyteen,kun kaikki tuntui olevan leveitä junioriin :/ Jos raskit kirkkaastasi luopua,niin voisin toki sen ostaa :) Laitteletko hintaa yms vaikka sähköpostilla? heini.karhunen@jippii.fi

terkuin heini

Taru Jehkonen said...

oi kun ihana lista! Tein itsekin oman ja kaivoin aarteiden kätköstä edellisen listani aiheesta vuodelta 2009 :D Eroa on ja PALJON!

SannaS said...

ihana tutkailla näitä listoja... =)
vinkkivinkkinä voisin muuten suositella testaamaan tuon stazon musteen sijaan archival ink musteita...vastaava tuote eri valmistajalta, mut mä tykkään ainakin paaaaljon enemmän archival inkistä.. =)

xing said...

SannaS:n kommentista mietin musteen käyttötapaa... Minusta Archival Ink ei tartu kalvoon ym. hankalille pinnoille kuten StazOn, mutta pitää varmuuden vuoksi kokeilla :)

Marie said...

Mukava lista, kiva haaste!

m said...

nää listat on kyllä kivoja!
minustakin washiteipit on aivan ihania ja usein niitä hypistelenkin, kun olen joitakin ostanut, mutta aika vähän olen saanut käytettyä.. tusseilu taas ei mulle ole toistaiseksi kolahtanut ollenkaan, vaikka luulin siitä innostuvani ja jotain värejä hommasinkin. doodlet toimii sulla hyvin ja minäkin tykkään niistä hurjasti, mutta värittäminen onkin sitten toinen juttu. pitäisi tosin taas kokeilla, kun sain muutaman leimattuna.

Anonymous said...

Hyvä setti!

minäkin listasin.

Sanna said...

tuo washi tape olisi päässyt minunkin listalleni, jos olisi saanut listata 15 suosikkia :-), ei enää mahtunut mukaan listaani.

Unknown said...

Ihana lista. Ja ihan sairaan hyvä idea. Tosi kiva lukea muiden lemppareita.Tein myös oman listan.

Riikka Kovasin said...

Heininen: Vastasinkin jo omaan blogiisi, mutta kirjoitan nyt tännekin, jos on muille avuksi. Ihan siis "dymo tape" -hakusanalla olen niitä eBaystä etsinyt.

Taava: Ajastin tahallani tooosi varhaiseen :)

sannika: Ihan vahingossa on tullut tuollainen teema :D Mutta totta, kiinnittyviä tai kiinnitykseen liittyviä ovat aika paljon :D

Koetan koostaa sitä tosiaan, koska voisin kuvitella, että on hauska lukea muiden listoja. Minun mielestäni ainakin oli!

xing: Onhan ne oleellisia, ei muuten esim. ihanat kuviopaperit pysyisi kasassa, heh heh.

Heininen: Sähköpostia laitettu :)

Jehkotar: Kahdessa vuodessa ehtii mieli muuttua moneen kertaan! Olisikin hauska tehdä lista vaikka joka vuosi ja katsoa, miten mielijutut muuttuu.

SannaS: Kiitos vinkistä! Olisikohan se hajuttomampi...?

xing: Kokemuksia saa kertoa ;)

Marie: Kiitokset! Haaste oli xingin ajatus :)

maikko: Mua jännitti eka väritys ihan hirmusesti, mutta kun vaan antaa mennä niin ihan kivasti saa väritettyä. Jos haluat kokeilla Copiceja, jos niitä ei sulla ole, saa tulla testaamaan! Tai voin tuoda tussit mukana StadiSkräppiin :)

shys: Listasi on liitetty :) Ja sait aikaan nuoli-innostuksen - pakko saada nuolia johonkin!

Sanna: Aika fiilispohjalta vetelin omat suosikkini, joten jotain oleellista saattoi unohtua :D

MarikaVaan: Toisten listoja on tosiaankin kiva lukea :)

Pia K said...

Näitä listoja tulikin paljon - innostava haaste selvästi! Ekalla kierroksella ehdin kommentoida vain muutamaan, eikä nytkään ole paljon aikaa... Sulla on tuttuja juttuja, jotka voisin laittaa omaankin listaani: thickersit, teipit, nitojat, glossy ainakin.

Riikka Kovasin said...

Pia K: Todella kiva satsi tuli listoja, joo :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...