23/12/2012

23


In the middle of all the hustle Holidays bring us, it's good to relax a moment and gather some inspiration. Lintsi shares with us an abundance of ideas how to make and use bunting in crafting. How about decorating a tree with bunting?


Joulukiireidenkin keskellä on hyvä rauhoittua hetki ja kerätä inspiraatiota. Lintsi on kerännyt mahtavia lippunauhavinkkejä, joista riittää ideoita ammennettavaksi vielä uuden vuoden jälkeenkin.


I spend all my spare time scrapbooking. Sometimes I might sew, take photos or bake too but scrapbooking is the dearest passion. It has been an important part of my life for almost six years. 

At the moment I enjoy bunting, mists, masks, tapes, fabrics and clusters of stuff on the layout. I wish that there could be more free time to be creative, but the three little boys at home disagree. However, the layouts keep coming as it is important that a stay-at-home-mom of little children has something of her own going alongside of running the household. 

Scrapbooking provides a perfect escape from the everyday routines and chores. I am happy to be part of the Sketchabilities and Practical Scrappers Design Teams.


Käytän kaikki vapaahetkeni skräppäyksen parissa. Joskus saatan myös ommella, valokuvata tai leipoa, mutta skräppäys on harrastuksista kaikista rakkain.Skräppäys on ollut tärkeä osa arkeani jo melkein kuusi vuotta! 

Tällä hetkellä skräppäyksessä hauskinta ovat viirinauhat, suihkeet, maskit, teipit, kankaat ja rykelmät. Toivoisin, että luovia vapaahetkiä olisi hiukan enemmän, mutta kolme pientä poikaa kotona on toista mieltä. Leiskoja syntyy silti, on tärkeää, että on joku "oma juttu" meneillään kun on kotiäitinä pienten lasten kanssa. 

Skräppäys on minulle myös henkireikä arkirutiinien keskellä! Minulla on ilo kuulua kahteen Design Teamiin: Sketchabilities-luonnosblogin porukkaan sekä Practical Scrappers-teamiin. 

Blog: http://lintsi.wordpress.com/
Facebook: https://www.facebook.com/lintsi78 
Instagram: lintsi78Viirinauhainspiraatiota – Bunting Inspiration 

"Viirinauhat tuntuvat olevan yksi tämän hetken “muotijutuista” paperiaskartelussa, ompelussa ja jopa leivonnassa. Niitä näkee niin korteissa kuin skräppisivuissa ja niitä on usein myös luonnoksissa. Itse tykkään viirinauhoista hirmuisesti, niin paperiversiona kuin ihan kankaisenakin! Viirinauhat ovat monikäyttöisiä ja hyvä tapa käyttää pienimmätkin paperi- ja kangassilput. Tässä tulee inspiraatiopläjäys! Jokaista idea voi tietenkin soveltaa myös jouluaskarteluun.

"It seems that bunting is one of the fashionable things in crafts, sewing and even baking right now. You can find bunting in cards, scrapbooking layouts and sketches. I love bunting, both paper and fabric! They are very versatile and a great way to use up those little scraps of paper of fabric. Here are a few ideas for bunting – they can all be modified for Christmas crafts. 

Paperiaskartelijalle luonnollisin vaihtoehto taitavat olla paperiset viirinauhat. Niiden tekoon tarvitset vain paperisilppua ja sakset. Lippuja voi tehdä eri muotoisia. Tyypillisimmät ovat kolmioita, mutta myös muunlaiset liput näyttävät kivoilta. Voit hyödyntää sointuvaan väriskaalaan rautakaupasta saatavia ilmaisia maalinäyteliuskoja.

For a paper crafter the most natural way to use bunting is obviously to make it from paper. All you need is scissors and some scraps. The most typical shape for the bunting flags is triangle but why not try some other shapes. For a great colour scheme make the most of the colour slips you find in paint shops – these slips are free!Lippujen loven leikkauksessa apuna voi olla neliölävistin.

To cut the slot onto the flags you can use a square punch.

Leikkuri / punch: Fiskars Medium Square 

Kortin viimeistelin kohokuvioinnilla ja valkoisella tussilla.

Finish the card with some embossing and a white pen.


Monia erilaisia leikkureita voi hyödyntää viirinauhoissa.

Make the most of your punches when making bunting.

Leikkuri / Punch: Stampin’ Up! Modern Label 

Palasista kokosin hyvin yksinkertaisen kortin, johon ei muita koristeita tarvitakaan viirinauhan lisäksi!

I used the cut outs to make a very simple yet effective card – other embellishments are not needed!


Leikkaa sydänleikkurilla sydämiä ja tee niistä rivistö joko nauhan kanssa tai ilman.

Use a heart punch to cut a bunch of little hearts and use them to create a bunting, with or without a thread going through them.

Leikkuri / Punch: Stampin’ Up! Heart to Heart


Tässä hieman pitsisempi nauha (tarkemmat ohjeet löytyvät täältä).

Here you can see some mini doily bunting (for instructions click here).

Leikkuri / Punch: Stampin’ Up! Lace Ribbon Border


Viirinauhalla voit koristaa kirjekuoren tai joulupaketin.

Why not decorate your parcel or envelope with some bunting?


Leikkuri / Punch: Stampin’ Up! Petite Pennant Builder 

Tarjolla on hurjasti myös valmiita viirinauhoja – tarroja, leimoja, papereita ym.

Of course you can use readymade bunting that you can find in many shapes and forms.


Monen askartelijan tarvikevarastosta löytyy myös kangasta, joka on oivallista viirinauhamateriaalia!

Most of crafters also have a stash of fabric which is perfect for bunting!


Leikkaa haluamasi kokoinen mallipalanen ja sen avulla voit leikellä paloja puuvillakankaasta, flanellista, huovasta tai vaikka rikkimenneistä farkuista (meillä ainakin niitä riittää!).

Cut a template of the size needed and use that to cut the pieces for your small fabric bunting to decorate your cards or layouts. Use cotton fabric, flannel, felt or denim (we have loads of old jeans with torn knees – this is a great way of recycling them!).Paperia ja kangasta (tässä tapauksessa pitsiä) voi myös yhdistellä.

Don’t be afraid to combine paper and fabric. Here I used lace with bunting stickers.


Viirinauhat – niin kankaiset kuin paperisetkin – sopivat myös keittiöön!

Bunting is a great decoration on cakes too!


Isot, oikeat viirinauhat ovat kaunis koriste seinällä tai ikkunalla.

The real fabric bunting is a gorgeous decoration on the window or on the wall.Kirpputorilöytöjäkin voi hyödyntää lippunauhan tekoon. Vanhat virkatut liinat soveltuvat erinomaisesti tähän tarkoitukseen.

Dig at car boot sales and use old crocheted doilies to make a lovely bunting.Toivottavasti tästä postauksesta on iloa ja inspiraatiota joulukiireiden keskellä! Lisää viirinauhoja voi katsella täällä."

I hope you enjoyed my posting! Have fun getting ready for Christmas! For more bunting inspiration click here."

5 comments:

 1. Fabulous banner ideas!

  ReplyDelete
 2. Olipas kivoja, tykkään viirinauhoista, mutta kun ei ole leikkuria niin en ole jaksanut kovin paljon niitä leikellä, ehkä pitää hankkia leikkuri vaikka eipä tuo niin työlästä ole tuo leikkaaminenkaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Omistatko tähtileikkurin? Yhdestä isosta tähdestä saa viisi pikkuviiriä ;)

   Delete
 3. Monta ihanaa ideaa! <3

  ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...