02/07/2012

Toivepostaus: sabluunat ja maskit / My stecils and masks


Ranu toivoi postausta omistamistani sabluunoista ja maskeista. Tässä siis sellainen tulee! 

Ensimmäiset sabluunani ostin jo vuosia sitten, mutta niiltä ajoilta ei ole enää mitään jäljellä. Vanhin sabluunani taitaa olla skräppäyksen alkuajoilta, kun arvelin sen avulla saavani tehtyä otsikoita. Kyseessä on siis tuo kakkoskuvassa oleva rautakaupasta bongattu kirjainsabluuna.

Mutta yläkuvaan, siinä nimittäin on yksi uusimmista sabluuna/maskiostoksistani. Kyseessä on Emmon mustekurssillaan vinkkaama kirja, jonka mukana tulee vino pino sabluunoja, kuvassa on vain ihan muutama. Kyseessä on Ed Rothin tekemä "Stencil 201". Kirjassa on paljon esittäviä kuvia - karhu, kirjoituskone, valvontakamera, lintuhäkki, mutta myös muutamia "taustoja" kuten yllä näkyvät aallot ja tähdet.Tässä seuraavassa kuvassa ovat uusimmat ostokseni ja se vanhin sabluunani. Puiset ihanuudet ovat SODAliciouksen. Yhtä olen jo koettanut - jälki on hieman utuisempi kuin noissa ohuissa sabluunoissa, mutta hauska. Sitä en tiedä, miten puu kestää pitkäaikaista käyttöä tai lähinnä alkavatko värikerrokset muokata uusia värjäyksiä. Jää nähtäväksi. 

Kuvassa on myös Tim Holtzin koukeromaski, joka muuten ei kestä pesukoneessa pesua. Tämä siis on kakkosyksilö samaa maskia. Olin juuri ostanut uuden maskin ja kokeilin sitä ensimmäiseen työhön - teen kaikki mistaukset ym. kylpyhuoneessa. Jälkiä siivotessa maski unohtui ja päätin laittaa pesukoneen pyörimään. Pyykkejä purkaessani löytyi muun 60-asteessa pestyn seasta varsin ruttuinen ja ryppyinen muovinpala. Hmph. Harmitti aika tavalla. Mutta sen siitä saa, kun sählää montaa asiaa yhtä aikaa.


Tässä kolmannessa kuvassa on yritetty kerätä Crafter's Workshop maskit ja sabluunat, mutta unohtui joukosta kuitenkin yksi. Mukana on myös punchinellat ja kirpparilta ympyräsabluunaksi ostettu piirtolevy. Yritän pitää kotona ja kirppiksillä silmät auki ja napata mahdolliset sabluuna/maskiesineet mukaani. Ilman ostomaskeja ja -sabluunoitakin pärjää hyvin! Käytän muuten näiden kaikkien ostojuttujen lisäksi Big Shotilla leikattuja kuvioita maskeina ja "leikkuujätteitä" sablunoita. Pahvi ei kestä yhtä hyvin kuin muovi, mutta noita kun tuntuu tulevan ihan tarpeeksi. Ja voisihan sitä muovia stanssata ja saada silleen itselleen sabluunan tai maskin.

Tuo Crafter's Workshopin harlekiinisabluuna on yksi suosikeistani. Roiskesabluunan ostin kohojauhetta varten - muuten kun on hiukan hankala niitä tehdä. Tai no, olihan WOWin blogissa asiasta juuri jonkin aika sitten postaus, mutta en ihan heti ajatellut hankkia kultausliimaa.


Yläkuvassa on Priman sabluunoita, joista suurin osa on Birgitin kurssilta IS:stä. Alemmassa kuvassa on se yksi unohtunut Crafter's Worskhopin maski sekä kaksi ihan ostettua Priman kulmamaskia. Kulmien kanssa olen kokenut hankalaksi värityksen. Kun ne tosiaan ovat maskeja, ei sablunoita. Pitää oikein aina miettiä miten värjää tai muuten käyttää, että jäljestä tulee kiva. Olen tosin käyttänyt niitä myös "leimoina" - suihkuttanut väriä päälle ja painanut siitä sivuun.

Että sellainen kolonna täällä asustelee ja on käytössä. Ihastun yleensä yhteen maskiin/sabluunaan hurjasti ja käytän sitä hetken aikaa lähes joka työssä. Sitten tulee uusi ihastus ja tuote vaihtuu. Onneksi ne vanhat tutut pomppaavat sitten taas aina uudestaan käyttöön.

Mikä on sinun lempi sabluunasi/maskisi?


Ranu, a reader of mine asked me about my masks and stencils and suggested I could do a post about them. So here they are! All of my "official" masks and stencils. I use punchinella, cuttings and such, too, but I wanted to show the things I have bought directly for this purpose. 

The main text is in Finnish, sorry for the inconvenience! Please ask, if somethings coughts your eye.

12 comments:

 1. Mahtava setti upeita sabluunoita :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset! Nyt alkaa olla jo joka lähtöön :D

   Delete
 2. Kivannäköisiä maskeja! Hauska nähdä myös näitä työvälineitä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, olisi muuten hauska nähdä sitä työstövaihetta ja välineitä muidenkin blogeissa, vink vink :D

   Delete
 3. Minä haluaisin tuollaisen tiilimuuri-sapluunan. Tein kalvosta veitsellä oman version, mutta eihän se ole ihan sama juttu... Ja vinoneliöruudukkoa - mulla on vastaava taustaleimasin ja se on ihan suosikkini.

  Maskeja minulla on ihan vain muutama - IS12:ssa tulleet ja muutamia Timpan maskeja (alelöytöjä). Rattaat, kiekurat ja nuotit ovat vasta löytäneet tiensä muutamaan työhön. Priman maskeista se iso kukkajuttu on aika kiva. En osaa käyttää sitä kukkakehystä ja pilkoinkin sen paloihin - jos siten siitä olisi enemmän hyötyä. Punchinella taas on tosi helppokäyttöinen ja monikäyttöinen.

  Täytyy taas harjoitella lisää :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiilimuurin hommasin muistaakseni Leimailutaivaasta ja on yksi ehdoton suosikki, juuri tuon vinoneliön rinnalla :D

   Iso kukkajuttu on kiva, tosiaan, enkä minäkään osaa käyttää kukkakehystä sellaisenaan. Fyysisesti en ole pilkkonut sitä, mutta käytän osissa.

   Delete
 4. Maskeja ja sabluunoita on minullekin kertynyt "joitakin". Oisko sulla Riikkaa hyvää säilytysvinkkiä niiden suhteen? Ne kun takertuvat niin helposti toisiinsa ja vääntyvät. Miten ne kaikki olisi helposti selattavissa ja löydettävissä. Blogiinkin olen ajatellut asiasta kirjoittaa joskus... :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Omani ovat kasana tuon sabluunakirjan päällä, joten ainakaan omakohtaista säilytysvinkkiä ei ole :D Mutta sabluunoiden säilytys on ollut minullakin mielessä - joku kätevä, lehteiltävä systeemi olisi kiva... Pistetään hautumaan korvan taakse, jos vaikka joku neronleimaus (hah) iskisi.

   Delete
 5. No olihan niitä =) Kiitos tästä. Minullakin tuppaa jäämään joku vaihde päälle mitä käyttää vähän väliä kunnes keksii uuden, kiva kuulla että muillakin..
  Meniskö ne maskit muovitaskuissa ja sitten esim sellaisessa A4-kalvoille tarkoitetussa ohkaisessa laatikossa niin ei taitu? Vai tarttuuko siihen muovitaskuun. Pystyiskö sitä lehteilemään niiden muovitaskujen avulla, pystyssähän niitä ei pysty säilyttämään. Mulla ei ole montaa ja ne lojuu laatikon pohjimmaisina.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eipä kestä kiitellä! Lisää toiveita otetaan vastaan! ;)

   Osa noista maskeista on aika "koukeroisia" että ottavat helpolla kiinni oikeastaan ihan mihin vaan, mutta suojelisi tasku niitä varmasti. Laatikossa pysyisivät sievästi, ilman että leviävät pitkin poikin. Kiitos ideasta!

   Delete
 6. Tuo tiiliseinä on aivan ihana! Pitääpä olla silmät auki, jospa osuisi kohdalleni tuollainen. Eilen viimeksi maskailin, kun opetin kummitytölleni (13v) muutaman tekniikan. On se vaan kivaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Paperinauhasta uskoisin tiiliseinän hommanneeni, mutten ole varma. Crafter's Workshopin se on.

   Maskit ovat tosiaan niiiin monikäyttöisiä!

   Delete

Thank you so much for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...