20/06/2012

Säilytyksestä / Organizing


Merkku ja Maikko olivat täällä taannoin skräppäämässä ja Merkku kiinnitti huomiota siihen, miten säilytän kirjaimia ja koristeita. Tässä siis pieni toivesäilytyspostaus.

Yläkuvassa on skräppiklaffini olohuoneen nurkassa, kimonon alla. Pari säilytysjuttua näkyy jo siinä kuvassa, heh. Eli paremman tilan puutteessa kaikki purkit ja putelit ovat tuossa klaffin päällä. Niille pitäisi keksiä parempi säilytyspaikka. Ehkä nyt ikkunaremontin yhteydessä keksimme muuttaa asunnon huonekalujen tai tavaroiden järjestystä niin, että keksin noille paremman, ei noin esillä olevan paikan. Toisaalta on mukavaa, kun suihkeet ja maalit ovat käden ulottuvilla. 

Toinen yläkuvan säilytysjuttu on saadut washiteippipätkät, jotka on ihan reteästi liimattu klaffin "oveen". Washiteippihän lähtee kauniisti irti ja on käytettävissä tuosta kätevästi, kun tarve tulee, mutta noita teipin pätkiä himoitsee myös asunnon pienet. 

Klaffin laatikoissa on vasemmalla akryylimaalit ja VersaColor musteet, oikealla kuvioleikkurit. Klaffiin sisälle ollaan kurkistettu tässä postauksessa. Jonkun verran tavaroiden paikat ovat muuttuneet, mutta perusidea on siellä sama. Olen hyödyntänyt klaffissa olevia lokeroita, mutta myös lisännyt kaksi pikkulokerikkoa ja purkit washiteipille sekä nauhoille. Haaraniitit ovat lasipurkissa.


Mutta sitten itse pääasiaan. Eli systeemiin, miten säilytän kirjaimet ja leikatut 12x12" paperit. Ratkaisuni on: minigrip. Kaikki omistamani kirjaimet on lajiteltu kolmeen isoon minigrip-pussiin värien mukaan. Yhdessä on mustat, valkoiset ja ruskeat, toisessa punaiset, oranssit ja keltaiset (lämpimät siis) ja kolmannessa siniset, turkoosit ja vihreät (kylmät). Isossa pussissa ovat myös leikatut 12" paperit. Pussukka on helppo napata pöydälle, kerätä sieltä tarvitsemansa ja laittaa takaisin. Olen kokenut nämä pussit käteviksi myös paketessa - 12" palat saa nopeasti mukaan heittämällä pussukan kyytiin. Samalla tulee paperivalikoimaa runsaasti mukaan, sillä tuolla pussukassa on erilaisia papruja ihan kivasti.


Koristeita puolestaan säilytän tällaisissa 12" muovilaatikoissa. Valitettavasti en enää muista, mistä nämä olen aikoinaan hommannut. Veikkaan Crafticaa tai Heinikkaa, mutta näiden hankinnasta on ainakin puolisentoista vuotta. Niiden korkeus on joku parisen senttiä. Näitä on minulla kaksi ja ne ovat ihan täynnä. Syynä ehkä se, että tosi harvoin käytän muita koristeita kun noita, joita on klaffissa olevassa "itsetehtyjen koristeiden lootassa". Näissä laatikoissa ovat sekaisin tarrat, raaputuskuviot, chipboardit jne. Jossain vaiheessa minulla oli toisessa laatikossa raaputuskuviot ja toisessa kaikki muu, mutta järjestely ei enää toimi. Syitä on kaksi a) en käytä raaputuskuvioita enää paljoa ja ennen kaikkea b) koristeita on niin paljon, etteivät ne "muu"-kategoriaan luokiteltavat millään mahdu tuohon toiseen laatikkoon.

Miten sinä säilytät kirjaimiasi?


Sorry, this post about how I have organized my scrapbooking supplies is mainly in Finnish. The main point is that most of the supplies are in my scrapbooking cabinet, stored in different ways. Alphas and decorations are in 12x12" Minigrip bags and two 12x12" cases. And my sprays, embossing inks and other little bottles have no storage at all at this point. Please feel free to ask, if anything catches your interest!

19 comments:

 1. Ihanasti olet saanut kaiken noin pieneen vaikka teetkin paljon töitä!

  Minä olen kokeillut kaikenlaista ja mikään ei ole itselläni toiminut. Nyt ostin muutaman 12" muovikotelon kuviopapereille ja saman sarjan muita "taskusäilyttimiä ja erottimia" ja olen vielä tyytyväinen. Osa niistä on ihan tarroille tarkoitettu eli isossa taskussa on pienet lokerot pienemmille tarra-arkeille ja iso alue isommille. Kolmeen olen tallettanut kaikki tarrat (koristeet, aakkoset) sekä rub-onit.

  Vieläkin yritän vähentää mun sillisalaattilaatikoita, mutta ilmeisesti sisään tulee liian paljon tavaraa. Ostolakko pitäisi kestää vielä pitkään...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Osa tarvikkeista on kirjahyllyssä, mutta aika hyvin tavaraa mahtuu tuohon klaffiin!

   Kuulostaa hyvältä nuo säilyttimet! Sillisalaattilaatikot on pienessä määrin kivaa, mutta suurena määränä ei löydä mitään...

   Delete
 2. Benettonin pieni paperikassi pursuaa aakkosia,joita mulla on aivan liikaa...viikonloppuna katkesi toinen hantaaki kun painoa on jo liikaa:(
  Haluaisin järjestellä ne värien mukaan, mutta makuuhuoneessa sijaitseva askartelupöytäni on aivan kaaos ja sen siivoaminen on suunniteltu tehtäväksi vasta ensi kuussa...sitten ehkä kuvia?

  ReplyDelete
 3. Hmm. Enpä oo tullukkaan ajatelleeksi tota kylmät vs. lämpimät värit luokittelua...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei ne ole ihan niin, koska voihan punainen olla kylmä ja sininen lämmin, mutta enivei. Toimii mulla :D

   Delete
 4. En edes kehtaa eritellä miten säilön tavaroitani. Kasa, pino tai ehkä röykkiö

  ReplyDelete
 5. Jaahas, osa hävisi matkalle. Eli nuo kuvaa ehkä tyyliäni parhaiten. Onneksi on böndeskräp! Pakko motivoitua ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jokainen tyylillään, mikä vaan toimii! :)

   Delete
 6. Minulla on kanssa noita 12" muovikoteloita, tosin ne eivät mielestäni ole paras paikka kirjainten säilytykseen. Liian suuria! Pitäisi keksiä jotain muuta, ehkä minigrip olisi hyvä. Minulla on myös leikellyt 12" paperit noissa, yhdessä on puolihelmiä, koristeita ja kukkia, yhdessä kirjaimia. Tarvitsisi käsityöhuoneen ihan ensiksi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Käsityöhuone olisi aivan ihana! Mutta sitä odotellessa pitää keksiä jotain säilytysjuttuja pieniin tiloihin :D

   Delete
 7. Kun kehuin Riikalle hänen hienoa ideaansa säilyttää pusseissa papereita ja kirjaimia ym niin Riikka ehdotti ja minä kannatin tällaisen säilytysideapostauksen tekemistä. Vasta nyt kun itsekin hankin ihan tavallisesta ruokakaupasta noita "minigrip"- pusseja ja laitoin kirjainarkit yhteen, tarrat ja muut paperi/kartonkikoristeet toiseen jne jne isoihin yli 12" pusseihin, tavarat säilyvät ja pysyvät hyvässä järjestyksessä. Sitäpaitsi juuri näissä pusseissa papereita, kirjaimia jne on helpointa kuljettaa esim kaikkiin askartelutapahtumiin kun itse pakkaus ei vie tilaa! Kiitos Riikka hyvästä ideasta ja postauksesta!!!

  ReplyDelete
 8. Täällä on kaikki myös pusseissa. Helppoa ja halpaa :)

  ReplyDelete
 9. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 10. Pitäisi kokeilla pussisysteemiä, kun nyt mulla suurin osa pienessä paperipussissa, mutta siihen ei mahdu 12- tuumaiset ja ne jää käyttämättä, kun niiden olemassaoloa ei muista (ja ovat ties missä).

  Muutenkin säilytyspuoli kaipaisi jälleen uudistusta. Mun on pitänyt jo ikuisuus hommata samanlaisia muovilaatikoita, kun olen sinun omia jo aiemmin ihastellut, mutta se on vaan jäänyt. Ja joskus, kun yritin etsiä, en löytänyt..

  Ja ihania sivuja sulla taas tullut tänne! Massakameetkin näköjään onnistui kivasti! Onkohan mun massat vielä käyttökunnossa, kun ovat unohtuneet jonnekin laatikon pohjalle?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pussityyli toimii mulla ja noita 12" paloja tulee paljon käytettyä :)

   Mullakin on pieni siirto/siivous meininki tulossa, kun siirrän nuo purkit ja putelit kirjahyllyyn.

   Massasta en uskalla sanoa varmaksi, mutta uskoisin, että jos on sellaista uunissa kovetettavaa versiota, niin olisi käyttökelpoista. Hiukan enemmän möyhentämistä ehkä vaatii.

   Delete

Thank you so much for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...