10/06/2012

Gessoilua / Splashes of gesso


Eilen oli ihan superpäivä, kun täällä meillä oli skräppäämässä kaksi ihanaa ystävää. Gessoiltiin olohuoneessa ja itse työstin siinä samalla tällaisen sivun. Kiitos Merkku ja Maikko!

Sainpa viimein skräpättyä tämän kuvan, jonka olen ottanut jo noin vuosi sitten. Inspiraation kuvaan (lähes matkimisen) antoi Maikko. Tämä versio on napattu kännykällä, joten läheltä se on hiukan rakeinen, mutta mitäs tuosta. Värisävyt toimii.

Taustalla on gessotettu paperi, maskauksia, valumia ja muuta tuttua tavaraa. Tagi on leimattu gessolla, sitten väritetty suihkeilla ja lopuksi valuttelin vielä Glimmer Glazea reunasta. Paperisuikaleiden ohella kuvan takana on washiteippejä. Muutama perhoskoristekin tuli laitettua. Toinen on tarra ja toinen itse leimattu. Pakollinen lankakiekura pilkistää kuvan takaa ja kaksi sydäntäkin pääsi mukaan. Kukka on kutistemuovia ja on värjätty alkoholimusteilla ja gessolla.

Epätavallista sivussa on käsinkirjoitettu journaling. OMG. Inhoan omaa käsialaani, mutta pariin viime sivuun on tullut kirjoitettua käsin. Aika hurjaa.Yesterday was a great day - our livingroom table turned into a scrapbooking table and two friends and I gessoed around. Thank you for your great company Merkku and Maikko!

The photo in this page is about a year old. It has been in my "scrap these" photo album for a long time, but somehow I always choose to use another picture. This time I did the background first and when I saw this pic, there wasn't any other choise of photo. 

There's gesso, masking, ink sprays and spillages in the background. The tag is stamped with gesso, then coloured with Dylusions and Glimmer Mist and finally I added some Glimmer Glaze on the side. There's paper strips and wsshitapes around the photo. Decorations include a butterfly sticker, stamped butterly, piece of thread, hearts and a flower made of shrink plastic coloured with alcohol inks and gesso. 

The unusual part is the handwritten journaling. I almost never use my handwriting, because I don't like the look of it. But somehow I have ended up using my handwriting in several last pages.


14 comments:

 1. iso kiitos Riikka, oli todella ihanaa!

  erityisesti tuo sun sivun otsikon alla oleva kohta näyttää niin hienolta. mun piti kotona vielä tuunata sitä omaa valutuskohtaani, kun se pisti niin silmään. pikkurilli- ja takaisinvalutusvinkit olivat hyviä, joten ehkä sitten seuraavalla kerralla onnistuu paremmin.

  mutta mikä sen öljymäisen jutun nimi olikaan? olen nimittäin ihastellut sillä tekemiäni roiskeita :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset :)

   Valutukset eivät aina suju ihan niinkuin ajatteli, mutta tosiaan hiukan "huijaamalla" saa sen nesteen haluamaansa suuntaan.

   Öljymäinen aine on Tattered Angelsin Glimmer Glaze väriltään "Oil Slick".

   Delete
 2. Ihanalle näyttää! Teillä on varmasti ollut ihan huisin hauskaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä oli kivaa, joo :) Pitää ottaa uusiksi!

   Delete
 3. Tosi hieno sivu! Ja tuota taustaa katsoinkin jo Facebookissa että "wau, wau ja vielä kerran wau!" :)

  ReplyDelete
 4. Love your handwriting! ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you :D I think I'm coming terms with it, but I still prefer to use typed journaling...

   Delete
 5. Moikka! Huomasin sun skräpin 13 parhaaksi valitun skräpin joukossa Once Upon a Sketch:ssä. Tosin sun nimen paikalla oli joku muu. Onnea!

  ReplyDelete
 6. Hieno! Teillä oli taatusti kivaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Seurassa on tosiaan aina niin kiva skräpätä! Otetaan mekin joskus skräppitreffit taas :)

   Delete

Thank you so much for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...