02/05/2012

Vaihe vaiheelta: Murut / Step-by-step: Darlings


Tein tämän sivun Amalian haasteiden bingoon, mutta ajattelin dokumentoida sivun valmistumisen jälleen vaiheittain. Pohjana olen käyttänyt ihanaa 7 Dots Studion paperia, joita on myynnissä Amaliassa. Päätin toistaa taustan punontaa ja lisäsin paperin päälle ristikkäin maalarinteippiä. Muutaman suikaleen myös rypytin tuodakseni sivupohjaan kolmiulotteisuutta.

Here's some "making-of" pictures from one of my layouts. The text is in Finnish only (sorry!), but I think the pictures tell at least something. If you want to know anything, just post a comment or send me a mail!


Sitten lisäsin pohjan päälle gessoa tasoittamaan eroja ja luomaan pohjaa seuraavalle kerrokselle. Olettehan muuten huomanneet Amaliassa pitämäni gessokurssin? Kaksi paikkaa on vielä vapaana!


Sitten suihkeiden kimppuun! Käytin suihkiessa maskina Priman vanhempaa kulmamaskia ja sumuttelin päälle niin Chalkboard Glimmer Mistejä kuin itse tekemiäni mustesuihkeitakin. Mustesuihkeen avulla sain mistit valumaan ja myös sävytettyä jälkeä kellanvihreäksi. 


Seuraavaksi pääsinkin sitten sivun kokoamisen kimppuun. Asettelin kuvan odottelemaan kiinnitystä ja aloin luoda kerroksia. Halusin nimittäin tuon maskaamani kuvion näkyvän, joten pistin kuvan sen sivuun. Aloitin kerrosten luomisen kakkupapereilla. 


Sovittelin sivuun yhtä jos toistakin kuviopaperia, mutta mikään ei tuntunut sopivan. Tosin täytyy sanoa, että minulla on hyvin vähän vihreitä kuviopapereita. Kerroksia ja "tilantäytettä" piti siis luoda eritavalla. Päädyin kiinnittämään sivuun pari kiemuraa sekä lapsen puhallustussien perhosmaskista jäämät "roskat". Leimasin perhosen siivet mistillä - sumutin mistiä askartelualustalle ja painoin leiman siihen ja sitten sivuun.  


Kerrankin muistin otsikon paikan sivua työstäessäni ja jotta varmistaisin, että kirjaimet mahtuvat paikoilleen vielä koristeiden kiinnityksen jälkeenkin, runoilin tekstin paikoilleen. Käytin kahta erikokoista kirjasinta - isompia vaahtomuoviaakkosia sekä pieniä kirjaintarroja. Muutama nauhakin löysi paikkansa. 


Lisää kerroksia ja koristeita. Tasapainoittamaan asettelua lisäsin tuollaisen pitkän 7 Dots Studion tarran oikealle kuvasta. Lisäksi sain kuin sainkin yhden pienen kuviopaperipalan laitettua sivuun. Leikkasin paperista ohuen suikaleen ja muotoilin sen viiriksi, näin kuosi ei ollut liian hallitseva. 


Kolmiulotteisuutta luomaan lisäsin sivuun nappeja, poimutettua washiteippiä sekä akryyliperhosen. Minusta on kiva tehdä sivuista kolmiulotteisia ja luoda niihin kerroksia paitsi käytettyjen materiaalien osalta, mutta myös ihan konkreettisesti. 


Lopuksi vilkaisin vielä bingoruudukkoa ja päätin lisätä sivuun muutamia paljetteja. Niitä en ole aiemmin sivuissani käyttänytkään. Ihan viimeisenä lisäsin sivuun tarinointisuikaleen, jonka kirjoitin vanhalla kirjoituskoneella. 

8 comments:

 1. Ihana sivu! Tykkään näistä vaihe vaiheelta -postauksista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset! Niitä on myös hauska tehdä :)

   Delete
 2. Hauska kokonaisuus. Se on niin jännää miten raakapohjasta tulee upea kokonaisuus

  ReplyDelete
 3. Kiva ja havainnollistava postaus. Jännä huomata, kuinka valmiista kuvasta ei edes heti erota kaikkia yksityiskohtia tai niiden tärkeyttä. Mutta aiemmat vaiheet näyttävät, että kaikella on paikkansa ja tarkoituksensa. Tykkään! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset! Mukava kuulla, että tällaiset postaukset havainnollistavat ja avaavat sivua :) Teen siis jatkossakin silloin tällöin!

   Delete

Thank you so much for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...