22/02/2012

Väritetty kuva / Coloured image


Inspiksessä on niin ehdottoman mielenkiintoinen aihe, ettei sitä voinut jättää väliin. Aikoinaan kun nuo tussini hommasin vertailin Copicejen ja Promarkereiden ominaisuuksia ja huomasin yhdeksi suureksi eroksi sen, että Copicit olivat happovapaat. Ajattelin, että hommaan sitten ennemmin niitä, niin menevät skräppäykseenkin. Todella, todella harvoin olen tusseja kuitenkaan leiskoissa käyttänyt, mutta nyt! NYT! Inspiksen aiheena oli väritetty kuva ja nuo mainiot happovapaat Copicit siis pääsivät käyttöön oikein kuvan päälle. Värittelin tuon otoksen radion keltaisella ja oranssilla. Ihan loistava juttu, tätä käytän enemmänkin!

Sivun aiheena on musiikki tai lähinnä sen vaikutus tuohon pienempään tyttöön. Kuva on otettu famon luona, josta löytyi mieheni ja hänen siskojensa vanhoja leluja, mm. tuollainen leikkiradio. Otsikoksi muodostui ruotsinkielinen "musik" muutamastakin syystä. Sana "musiikki" ei sopinut tuohon tilaan, joka otsikolle jäi, mutta pienempi tyttö myös puhuu lähes kaikki sanansa ruotsiksi. Sivua tehdessä mielessäni soi puolestaan "music, music, music", joten ehkä siksikin otsikosta tuli tuo.

Sivun pohja on tehty jo aiemmin, kun kokeilin ensi kertaa tuota tasoitetta paperille. Levitin siis pakkelointitasoitetta luottokortilla sivupohjalle, annoin kuivua ja sitten väritin pohjaa misteillä ja akryylimaalilla. Ai juu, tulihan sitä mustettakin tuohon läträttyä. 

Tavallisuudesta poiketen en leimaillutkaan enää pohjan päälle, vaan lähdin suoraan tekemään rakennetta paperilla, tällä kertaa stanssatuilla koukeroilla. Koska sivu itsessään oli niin voimakkaan värinen, en halunnut tuoda siihen muita värejä, joten käytin pitkälti mustavalkoisia ja keltaisia papereita. Nuottipaperi oli vähän must tähän sivuun ja se pääsi tuonne alimmaiseksi kerrokseksi. Lisäsin joukkoon myös tekstuuria tuomaan tuollaisen itse kuvioimani paperin.

Koristeiksi asettelin teippejä ja nappeja, mutta suurin juttu lienee tuo pöydällä lojunut testiperhonen. Hommasin näet jokin aika sitten uuden perhosstanssin ja sitä piti heti koettaa. Stanssasin perhosen kraftista ja "värjäsin" sen erilaisilla kohojauheilla. Tuossa perhosessa on kaikkiaan neljää kohojauhetta - kahta erilaista kultajauhetta, ruostetta ja mustaa. Kuvan sivulle tein tuollaisen "lankapesän" Anskin ja Anna B:n inspiroimana.

I created this LO for Get Inspired challenge # 199: Coloured image. The radio in the photo is coloured with Copic markers.


12 comments:

Minna said...

Tosi onnistunut leiska, tykkään tosi paljon:)

Emi said...

Ihan kuin taideteosta katselisi! Upea sivu :)

SannaS said...

siis WAU!!! ihan huikeen ihana sivu!! upeita yksityiskohtia!! =)

ommu said...

Emi varasti sanat. Taideteoshan tämä on!

Anski said...

Siis upein ikinä!!! Upeaa kerroksellisuutta. Keltainen iskee muhun nyt niin täysillä ja kuolaan noita ihania teippejä! Itse ostin just tota samaa ylempää mustaa pilkkuteippiä mutta punaisena. Alkoi himottaa tuo mustakin :P

Minna Enqvist said...

Wau! Upea sivu. Tykkään väreistä ja kaikesta.

Paula | Pammu said...

Ihan mahtissivu!! Keltainen on ihan parhautta ja nuo kaikki lukuisat yksityiskohdat on nannaa silmille ;) Waauh!!

Anniska said...

Oi mikä ihana väripläjäys! :----)) tuntuu että joka katselukerralla hoksii jonkun uuden huipun yksityiskohdan :)

Anniska said...
This comment has been removed by the author.
Anniska said...
This comment has been removed by the author.
Anniska said...

hmm, bloggerilla on näköjään joku ongelma miun kanssa .. :--D

Riikka Kovasin said...

Minna: Kiitokset! :)

Emi: Voi kiitos :") Olen otettu!

SannaS: Suurkiitos :)

ommu: Voi kiitos :")

Anski: Kiitokset <3

Mulla on teippejä aika moinen purkki, mutta silti himottaa aina uudet :D

Emmo: Kiitokset :)

Pammu: Kiitos :")

Anniska: Kiitokset! Keltainen on ihanan aurinkoinen :)

Blogger oli selkeästi sitä mieltä, että kommentti on saatava kunnolla kuuluviin :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...