05/02/2012

Elliksen haastamana ja kisa / Challenged by Ellis and raffle


Ellis haastoi minut käyttämään piparimuottia sivussa. Aikarajana oli "kunhan muotin saa putsattua ensi jouluun mennessä", mutta tottakai yllytyshullun piti laittaa tuulemaan välittömästi. Sivupohja syntyi suurilta osin samaisena iltana ja sivu sitten hieman myöhemmin. Ajatus sivun aiheeseen ja toteutukseen tosin oli heti päässä, mutta flunssa ja muut kiireet estivät skräppäämisen samantien. 

Pistetäänpä samalla vaikka kisa pystyyn - se, joka keksii mistä materiaalista nuo pohjan sydämet on tehty, saa jotain kivaa postitse! Tai helpotetaan hiukan, kaikkien arvaajien kesken arvon jotain pientä kivaa. Epäilen nimittäin, ettei oikean vastauksen löytäminen ole niin helppoa. Aikaa arvailla on vaikka viikon verran, arvon siis voittajan 12. päivä klo 12.01. 

Sivun aiheena on esikoisen ensimmäinen "virallinen" "Miksi?"-kysymys: "Miksi tämä maistuu niin hyvältä?". Pelkkä yksinkertainen vastaus ei riittänyt, vaan tyttö halusi tietää, miten makuaisti toimii. Muutenkin kehon toiminta on alkanut kiinnostaa ja yksi suosikkiohjelma onkin nauhalta katsottava "Olipa kerran elämä". Kolmivuotias katsoo innoissaan, miten valkosolut toimivat ja selittää sitten sitä eteenpäin kaikille, jotka vaan kuuntelevat. Rakas <3

Pohjassa tuota haastettua piparimuottia on käytetty usealla tavalla - märkään gessoon painamalla ja sen sisään (mystistä ainetta) laittamalla. Lisäsin pohjaan myös muotin mukaan leikattuja sydämiä, jotka kiinnittelin paikoilleen gessolla. Gesson ja (mystisen aineen) lisäksi pohjassa on myös Snow Texiä. Värinsä pohja sai akryylimaaleilla ja mistillä. Sotkin niitä keskenään, kun misti oli vielä paperilla märkää ja lisäsin suihkauksia sinne tänne märän maalin päälle myös ja levitin vanhalla etukortilla.

Maalien kuivuttua lisäsin pohjaan eloa embossaamalla mustalla ja valkoisella. Kukkia ja kukkaboordia tuli sinne tänne. Kerran leimasin myös "10 things I love about you" leiman. 

Kuvan taakse tein taustaa ressatuilla sydämillä (leikattu sen piparimuorin mukaan), joita kiinnittelin osittain koholle. Myös kuva itsessään on kohollaan pohjasta. Perinteiseen "rykelmätapaani" liitin sitten koristelaatikoista sitä sun tätä aiheeseen ja värimaailmaan sopivaa, lätkäisin mukaan pari leikattua boordiakin. Kuvan ympäristön lisäksi oikeaan reunaan syntyi myös minirykelmä.

Otsikon kanssa meinasi käydä köpelösti pari kertaa. Ensinnäkin valkoisista nami Thickerseistä oli melkein kaikki tarvitsemani kirjaimet loppu. K ja kysymysmerkki ovat ainoat, jotka ovat valmiita. M syntyi nurinpäin käännetystä kaksoisveestä, i:t ovat leikattuja L-kirjaimia ja s:n askartelin numero 6:sta. Kirjainten askartelu on tosin skräppääjille varmasti varsin tuttua, mutta sitten menin pilaamaan ne. Sain nimittäin päähäni, että otsikko tarvitsisi jotain ekstraa ja leimasin kirjainten päälle kirjainleimoilla ja Staz-Onilla. M:n leimasin m-kirjaimia, i-kirjaimiin i:tä jne. Mutta voi että kun lopputulos näytti kamalalta! Hetken mietin jo kirjainten irti repimistä (joka on minulle superharvinaista), mutta sitten muistin, etten saisi noita namikirjaimia sivuun, koska ei ollut enää edes mistä askarrella. Onneksi äkkäsin hyllynpäällä krakleerausmaalin! Sudin siis lähes kaikki leimailut peittoon valkoisen maalin alle ja lopputuloksesta tulikin ihan kiva. Juuri näinhän mä sen tarkoitinkin, heh.

Tarinointiliuskat naputtelin taas koneella, tulostin ja rutistin. Ja aijuu, jossain välissä piirtelin tuollaisen kehyksenkin koko sivun ympärille. Oli musta, ohutkärkinen tussi hiukan kovilla Snow Texin päällä!
My friend Ellis challenged me to use a cookie cutter while making a page. And here's my reply to her! The heart shaped cookie cutter is used in several ways while making the background but also in the final page. The LO is about my older daughters first "official" "Why?" - "why this tastes so good?". She really wanted to find out how tasting work and simple answer wouldn't do. 

If you want to read more about the making of the page, please comment and I'll try to write a longer version in English also. But in the meanwhile all my readers can participate to a little raffle by guessing what's the substance that the really 3D heart shapes are made of in the background. Because I'm pretty sure that the right answer is a hard to find, I'll randomly choose the winner and send little something to her/him! Time to participate is, let's say, a week. So I'll raffle the reward on the 12th at noon (Finnish time)!17 comments:

 1. Upea! Sulla on kyllä hyvä draivi päällä!!!

  Mä veikkaan, että noi sydämet on tehty sellaisesta biohajoavasta (tai tavis) vessapaperihylsystä.

  ReplyDelete
 2. Upea!

  Kysymys on kyllä vaikea. Ensin mietin vehnäjauhoja, mutta ylemmän sydämen tekstuuri on kyllä erilaisempi, kuin mitä kuvittelen tuosta tulevan. Marika ehdotti hylsyä, mutta minä muistelen että ihan vessapaperista tehtiin jossain PikkuIhanassa askartelumassaa liiman kanssa :) Vessapaperi olkoon sitten minun ehdotus

  ReplyDelete
 3. aah, raikas värimaailma ja ihana kysymys! ja jälleen hurjan kaunis sivu!

  ja nyt en kyllä arvaa mitään, kun epäilen kuulleeni vastauksen, kun kerran kerroit käyttäneesi erästä epätavallisempaa juttua..

  ReplyDelete
 4. Mie veikkaan sifonet tms keittiörättiä :) Ihana kuitenniin!

  ReplyDelete
 5. Hmm, mä olisin alunperin veikannut ihan pelkkää gessoa mutta kun sanoit, että 'gesso JA mystistä ainetta', niin veikkaan 'tissue paper'ia (enkä kuollaksenikaan saa päähäni, mitä se on suomeksi :D ).

  ReplyDelete
 6. Mä voisin vaikka veikata pumpulia tai vanulappua. Epäilemättä pieleen menee, mutta menköön. :D

  ReplyDelete
 7. Hieno sivu! Ei kai aine taikataikinaa ole?

  ReplyDelete
 8. Kivannäköinen koostumus on tullut, olipa tuo sitten mitä tahansa. Minusta näyttää ihan siltä, että olisit käyttänyt hammastahnaa? Impastolla ja akryyliväreillä saa myös samanlaisen pinnan (tuskin sitä kun oli mystistä...)

  ReplyDelete
 9. Ihana leiska!!
  Vaikean kysymyksen heitit, veikkaisin muovailuvahaa? :D

  ReplyDelete
 10. Upea sivu! Veikkaan, että sydämet on kananmunakennoa.

  ReplyDelete
 11. Vau, tämäkin on taas niin hieno!! En uskalla mennä edes arvaamaan mitä olet sydämien pohjalla käyttänyt.

  ReplyDelete
 12. Mie veikkaan, että sydämmet on tehty semmosesta vauvan puklu-harsosta :D

  Anniina :)

  ReplyDelete
 13. Ehtiikö vielä kommentoimaan? Olisiko sydämet maidosta tehtyä muovia?

  Aikamoisia taideteoksia tehtailet skräppäämällä! Upeita!

  ReplyDelete
 14. hhhmmmmmm....pahan pistit...mä voisin veikata kanssa taikataikinaa tai sitten jonkunlaista paperimassaa...????

  upee värikäs leiska, ihania tekstuureja!!

  ReplyDelete
 15. Aika ihana leiska,, minä veikkaisin huovutusvillaa...

  ReplyDelete
 16. Mä mieti vähä samoja ku edellä mut sit ku tossa näkyy iha ku ois kovettunutta laastia niin oon ihan ymmällä.. Heitetään nyt vaikka sit liisteri :D laasti taitaa olla liian painavaa....

  ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...