15/01/2012

Shake it, baby!


Uusin Inspiroidu-haaste innosti tekemään sivuun ravisteltavan koristeen. Aiheena tässä sivussa ovat kauneuspilkut ja pinkillä linjalla mennään taas. On se vaan kumma, miten noita vaaleanpunaisia sivuja tuleekin tehtyä! Pitänee pian pistää kaikki vaaleanpunaiset maalit ja musteet piiloon ja koettaa tehdä vaikka keltainen sivu. Sivupohjan tein jo hieman aiemmin ja kuvankin jo siihen valkkasin, mutta sitten DT työt ajoivat "omien" skräppien ohi. Eilen aloin sivua tekemään ja koska mielessä oli keksiä sivuun jotain pientä kivaa Inspis meni siihen paremmin kuin hyvin.

Pohjan tein illalla/yöllä, kun lapset jo nukkuivat, enkä päässyt kangaskaapille hakemaan sideharsoa. Onneksi lääkekaapista löytyi muutama sideharsotaitos, joista nappasin yhden tähän sivuun. Maalasin harson sivuun kiinni gessolla. Lisäilin tekstuuria sinne tänne snowtexillä. Mikäli muistan oikein, en malttanut edes kunnolla odottaa noiden aineiden kuivumista, vaan aloin mistailemaan sivulle melkein heti. Maskeina käytin stanssaamani kuviota ja kukkaa sekä kakkupaperia. Mistailin sekä vaaleanpunaisella että keltaisella chalkboard mistillä sekä vaaleanpunaisella glimmer mistillä. Mistien kuivuttua lisäilin sivuun vielä snowtexiä, joka siis pysyi valkoisena ja akryylimaaleja. Maalit levittelin pahvin palalla. Sivussa on sekä tummaa pinkkiä että vaaleanpunaista maalia.Taustalla on lisäksi myös valkoisella akryylimaalilla maalattuja kirjaimia sabluunan läpi, mutta nepä eivät taida enää kuvan ja koristeiden alta näkyä.

Kuva on jo aiemmin teetetty, kymppikuvaa isompi, jonka löysin laatikosta. Lieneeköhän tuo nyt 13-kokoinen.   Kääntelin sivupohjaa ympäri, jotta löytäisin hyvän paikan kuvalle. Ne pohjassa olevat kirjaimet menivät tässä asennossa pystysuuntaan, mutta eipä se silmää haitannut. Pientä lisäpotkua toteutukseen hain Inspiksen lisäksi Scrap365-lehden yhdestä luonnoksesta, jota en sitten loppujen lopuksi käyttänytkään oikeastaan muuhun kuin tuohon viirinauhan paikkaan. Aloitin lisäämällä kuvan taakse tuon poimutetun kakkupaperin, joka oli maskina mistauksessa. Paitsi että kakkupaperi poimutettuna tuo kivaa kolmiulotteisuutta, siitä tuli mieleeni barokin ajan fontagne-päähine - samaisena aikana kauneuspilkkuja käytettiin paljon. Tätä vitsiä tai yksityiskohtaa kukaan muu tajuaa tai huomaa, mutta itsepähän sen tiedän. 

Seuraavaksi sivun koristeihin päätyi tuo vanha, hiukan rispaantunut pitsinauha. Äitini oli sen löytänyt laatikostaan ja ajatteli, että minä voisin sitä johonkin käyttää. Pitsin rispaantunut pää kiehtoi välittömästi. Kuvan kulman alle törkkäsin myös pari stanssattua kukkaa. Tässä vaiheessa käteen taisi sattua tuo mistauksessa käyttämäni stanssattu koriste ja washiteippirulla. Koristeen keksin laittaa tuonne nurkkaan, mutta en kiinnittänyt sitä heti, koska arvelin laittavani vielä jotain alle. Washiteippipätkän puolestaan poimuttelin heti tuonne vasempaan alanurkkaan - muut teipit lisäsin vasta myöhemmin. 

Kulmakoriste sai sitten allensa ohuita kuviopaperisuikaleita ja päällensä sydämen, joka löytyi silppupaperilaatikosta. Ravistettavan koristeen halusin lisätä tuohon kuvan sivuun, koska siihen tarvitsi jotain ja paikka oli myös tarpeeksi ilmava koristetta varten. Koristeen tein juuri Tiimarin alesta ostamastani chipboard-arkista nappaamallani kuviolla, kuviorei'ittäjällä tehdyistä pikkusydämistä sekä piirtoheitin kalvosta. Chipboard-kuvion maalasin ensin valkoisella krakleerausmaalilla. Etsiskelin ensin helisemään ihan pieniä sydänpaljetteja, mutta moisia ei laatikoista löytynyt vaikka muistelin, että sellaisia olisi pitänyt olla. Tein siis sydämet itse kuviopapereista. 

Otsikon paikaksi muodostui sivun koostamisen aikana tuo vasen alareuna. Halusin ehdottomasti mustan otsikon, joka tukisi kuvan mustavalkoisuutta sekä osaltaan antaisi hiukan ryhtiä. Käytin pitkästä aikaa kirjaintarroja otsikkoon chipboardien sijaan. Journalingin paikan tiesin myös, mutta sen lisäsin sivuun ihan viimeisenä. Tulostin tekstin ajan keltaamalle paperille kirjoituskonefontilla, ryttäsin paperin, suoristin taas uusiksi ja sitten kiinnitin sivuun. 

Viirinauha idea oli päässä jo heti alkuvaiheessa. Nauhan tein lävistämällä tähtiä paperista, leikkasin sitten niistä kaksi sakaraa pois ja käänsin kaksi jäljelle jääneistä taakse - kyseessä on Pammun idea. Viirit ripustelin leipurin nyöriin. Lisäsin viirinauhan paikoilleen ja siinä vaiheessa itse kuva alkoi näyttää kovin koristelemattomalta. Teippasin kehykset washiteipillä. Olisin halunnut käyttää jotain "kehysmäisempää" teippiä, mutten omistanut mitään sellaista, joka olisi myös sopinut sivun väriskaalaan. Kuva näytti vieläkin vähän valjulta, joten leimailin sitten viirinauhan ja "Love"-tekstin vesileimamusteella ja embossasin ne valkoisella. Samalla tuo stanssattu koriste sai hiukkasen valkoista pintaansa.

Lisäilin koristeita vielä tuonne rypytetyn kakkupaperin viereen ja taakse - valkoista kakkupaperia, "sweet"-tarra sekä pidemmästä tekstistä leikattu "Oh so". Myös pari stanssattua kukkaa ja kiekura pääsivät sivuun. Lisäsin myös shaker-koristeen viereen itse tekemäni ruusun ja pienen tagin. Sinne tänne liimailin vielä puolihelmiä.



The newest Get Inspired -challenge inspired me to make a shaker detail in the LO. The detail is made with a ready chipboard motif painted with white crackle paint, overhead transparencies and small hearts cut with a punch. The background is made with gesso, gauze, mists and paints. Decorations include for example little streamer made with star punch, masking tape, die cut flowers and doilies. The old lace is from my mother - she had found it in a drawer and thought that I might use it.

9 comments:

 1. Runsas kokonaisuus, kiva katsella!

  ReplyDelete
 2. apua, tätä pitää tulla katselemaan ja lukemaan uudestaan paremmalla ajalla! ihanalta näyttää!

  ReplyDelete
 3. Munkin pitää lukea toiste, nyt en jaksanut :) Miten muuten säilöt nämä, kestävätkö muovitaskuissa?

  ReplyDelete
 4. Ihan mahtava! Niin paljon kaunista katseltavaa!!! <3

  ReplyDelete
 5. maikko: Kiitokset! :)

  SannaS: Kiitos :D

  Nelson: Tuli taas naputettua aika pitkä sepustus, joten en yhtään ihmettele, jos ei jaksa lukea :D

  Vielä ei ole suuresti kokemusta, että kestävätkö, mutta niihin mä olen ne tunkenu. Siis muovitaskuihin. Kunhan albumi täyttyy niin pitää seurata, mitä tapahtuu.

  Marika: Kiitokset :)

  Creomi: Kiitos :)

  ReplyDelete
 6. Ihmettelen ja hämmästelen taas tämän upeutta, kun toi pohja on niin hieno ja kuinka taitavasti osaat käyttää eri aineita ja materiaaleja.

  Todella kaunis:)

  ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...