19/03/2012

Taikurin pupusia / Magical bunnies


Käykö teille muillekin niin, että ruokapöydässä tai vaikkapa kaupassa yhtäkkiä huomaa jonkun pakkauksen äärettömät askartelumahdollisuudet? Minulle nimittäin käy ja sen takia meillä taitaa lastenhuoneen askartelulaatikkoon ollakin varastoituna erilaisia pestyjä purkkeja ja puteleita. Pääsiäisen kunniaksi nämä tyhjät minijugurttipurkit pääsivät heti askartelumateriaaliksi.

Tarvikkeet:
- pieniä jugurtti/rahka tms. purkkeja
- (mustaa) sormiväriä tai akryylimaalia
- pensseli jokaiselle askartelijalle
- mustaa kartonkia tai mustaksi maalattua kartonkia
- sakset
- paperia
- tusseja tai värikyniä
- liimaa
- (koristeita)

Maalatkaa purkit yhdessä sormiväreillä siveltimen avulla. Sorminkin voi maalata, mutta silloin maalia tulee yleensä kovin paksu kerros. Taikurin silinteri voi luonnollisesti olla minkä värinen tahansa, me menimme perinteisellä linjalla mustan kanssa. Maalatkaa samalla pala pahvia tai kartonkia lieriä varten, jos varastosta ei löydy valmiiksi mustaa kartonkia. Antakaa maalin kuivua.

Leikkaa kartongista iso ympyrä ja sen sisään purkin kokoinen tai hieman sitä pienempi ympyrä. Liimatkaa lieri paikalleen. Koristelkaa hattu halutessanne vaikka nauhan pätkällä, kukilla, paljeteilla tai mitä mieleen tuleekaan tai laatikosta löytyy!

Pupua varten ottakaa hatusta hieman mittaa – pupu on hiukan leveämpi kuin hatun halkaisja. Piirtäkää paperille pupu joko vapaalla kädellä taikka tehkää “pupupohjia”, joita lapset voivat värittää. Näiden pupujen perusmuoto on keilamainen. Keilan kärkeen tehdään leikkaus, jotta saadaan korvat erilleen ja keilan pohjasta ylöspäin kaksi pitkää leikkausta, joista tehdään kädet. Taivutelkaa pupun kädet hatun lierille.


We made magical Easter bunnies with the girls. Both of the girls got to colour their own bunnies. I drew the face to A's bunnies, but K drew the face to her bunnies herself. The top hats are made of mini youghurt cartons.

2 comments:

Paula-piipertäjä said...

Uu, hienoja! Täytyy myöntää, että minäkin olen jemmaillut kaikenlaista roskaa askarteluja varten. Mieskin kyselee mielenkiintoisista jutuista, että "voisko tästä piipertää jotain?"

Riikka Kovasin said...

Paula-piipertäjä: Kiitokset!

Heh, tuttua tuo. Meilläkin mies on jo oppinut kaiken vähänkään erikoisemman purkin ja putelin kanssa kysymään, että pitääkö säilyttää :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...