17/01/2012

3 for 2


Osallistun tällä sivulla P*skiksen haasteeseen #124, jossa piti käyttää maalia. Maalit on niin suihkeina kuin roiskeinakin ja läntteinä tuolla pitkin sivua. Krakleerausmaaliakin löytyy.

Sivun pohja on tehty Jump Start -workshopissa opitulla tekniikalla. Maalailin ensin jokaisen palasen itsekseen Glimmer Misteillä ja itse tehdyllä mustemistillä. Sitten liimasin osaset pohjaan ja roiskin menemään maalilla, gessolla ja krakleerausmaalilla. Sen jälkeen sivupohja saikin hetken aikaa lepäillä, kun DT työt ajoivat ohi. Aloitin sivun työstämisen viikonloppuna ja viimeistelin tänään. Aiheeksi sivuun muodostui tapaninpäivän myrsky ja siinä kaatuneet puut. Jotenkin tuo puukuviolla tehty tausta oli pakko käyttää tähän aiheeseen.

Kuvan taakse kiinnitin erilaisia nauhan pätkiä, sillä tiesin, etten sivussa montaakaan kuviopaperia käyttäisi. Nauhoista sai kivasti jotain ekstraa ja elävyyttä sivuun. Muutaman paperisuikaleen kuitenkin laitoin sentään. Kaksi leikkelin boordileikkurilla, yhden leikkasin paperin kuvioiden mukaan siksakiksi. Kuvan kiinnitin taustaan kohotarrapaloilla. Tähän vaiheeseen sivu sitten jäikin viikonlopun jälkeen.

Tänään kun sivun otin uudestaan esiin, en oikein enää osannut lisätä siihen mitään isoa ja laitoin vain muutamat koristeet, otsikon ja tarinoinnin. Koristeet lisäsin ensimmäisenä. Ihan ekaksi käsiin sattui uusin askartelukirppisostos, kirsikankukkanippu. Sen taakse liimailin muutamia saamiani heteitä. Kuvaa reunustamaan pääsi myös palanen gessolla maalattua punchinellaa. "Proof"-klemmari sopi myös aiheeseen. Omaa koristelaatikkoa kaivelemalla löytyi kaksi pahvinappiaihiota sekä kutistemuovista tehty koriste.  Laatikkoon olin heittänyt myös leiman "taustan", josta leikkelin pienen viirin sivuun.

Samaisesta omien koristeiden laatikosta löytyi myös "3 for 2" -lappu. Se on oikeasti vaattessa kiinniroikkunut mainos, mutta muoto miellytti silmää ja niinpä nappasin nuo laput talteen, kun vaatteet tulivat käyttöön. Tähän sivuun moinen tuntui sopivan - puita kun kaatui "kolme kahden hinnalla" siinä myräkässä.

Haaraniittiä purkista penkoessani tuon lapun kiinnitykseen huomasin myös vuosikausia hilloamani metalliset "lappupidikkeet" (miksi noita kutsutaan?). Sellainen siis myös sivuun, kun tuohon hyvin mahtui. Ensin ajattelin tulostaa tarinoinnin sen sisään, mutta pelkäsin, että joko teksti ei mahdu tai siitä tulee niin pientä, ettei lukeminen enää onnistu. Lisäsin journalingin siis käsin sivun yläreunaan. Ja ihan oikein luitte, käsin! Voi olla, että sen vielä peitän ja korvaan...

Otsikko tuli tällä kertaa tarrakirjaimilla. Tai otsikon selittävä teksti. Ajattelin nimittäin tuon 3 for 2 olevan otsikko ja "26.12.2011 ryskis!" selittämässä sitä... Tai osana journalingia.
I made this LO for P*skarteluhaaste challenge #124 in which the challenge was to use paint. 

The background is made with a technique learned in "Jump Start" workshop. I painted the embossed pieces first separately and then glued them to the paper. After that I added the acrylic paints and gesso. The decorations include for example a decorative paper clip, punchinella painted with gesso and a "3 for 2" tag from a piece of clothing I bought some time ago.

The LO is about the great storm here in Finland during Boxing Day. It seemed that in that day we got "3 for 2" when it comes for treesh crashing down.

9 comments:

Puuhis said...

Tämä näyttää mielenkiintoiselta...

Emi said...

Valokuva tulee upeasti esille sivusta :)

Jeppula said...

Wau, mikä tausta! Upeaa maalienkäyttöä!

Riikka Kovasin said...

Puuhis: Tuo taustan tekeminen on niiiiiin kivaa! :)

Emi: Kiitos :)

Jeppula: Kiitokset :)

Riitta Sinikka said...

Mitä herkkupaloja!!

Riikka Kovasin said...

Riitta Sinikka: Kiitokset! :)

Anski said...

Ääääk! Ei vitsit miten upea taas! Ihan hirmu tykitys sulla meneillään toinen toistaan upeampia leiskoja, täällähän kohta pyörtyy ihastuksesta! :D Tässäkin aivan ihanat värit ja ai että toi tausta näyttää mielenkiintoiselle, ihan tekisi mieli päästä hiplaamaan noita eri tekstuuripintoja :P

Cuchy said...

Hi Riikka, Thank you so much for joining our JumpStart. I'm so happy you liked it.
Your page is stunning and the textured background is awesome. Love the colour, it matches perfectly the theme of your Layout.

Riikka Kovasin said...

Anski: Kiitos kaunis :") Tässähän ihan pyörtyy kehuista :D Mutta nyt on joo hyvä meininki päällä :)

Cuchy: Thank you so much for your comment and especially the technique you showed! It inspired me so much!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...