31/10/2011

Lapsivapaata taidekasvatusta - Art experience book


Osallistuin Annantalon ja Ateneumin yhteiseen kokonaisuuteen tässä mennä viikolla. Kahtena iltana tavattiin tuon ryhmän kanssa ja tehtiin erilaisia tehtäviä ja pohdittiin, miten pienen lapsen kanssa voisi käydä katsomassa taidetta ja miten sitä lapselle avaisi. Oli todella mukavaa! Oli myös mukava huomata, että meillä kotona on jo aika paljon kaikenlaista puuhastelumateriaalia, josta puhuttiin ja toisaalta aika paljon jo tehdään erilaisia juttuja.


Annantalolla työn alle otettiin sitten perusblankosivuinen vihko, josta tehtiin "Meidän perheen taidekokemuskirja". Sinne voi kerätä sadutuksen tuloksia, kuvia ja piirroksia, kokemuksia ja vaikka pääsylippujakin.

Saimme vapaat kädet kannen koristeluun ja kun edessäni nökötti sideharsorulla, päätin sitä käyttää pohjalle. Materiaalin hakumatkalla varastosta löysin tekniikkalegoja ja sitten ajatus olikin selvä - koetan tehdä hiukan steam punk -henkisen kannen. Itse luokasta löytyi vielä neppareita, joten iskin niitäkin sitten mukaan. Maalasin harson kiinni gessolla ja liimasin kaikki pikkutilpehöörin. Sitten vaan uusi gessokerros päälle. Koska kurssiaikaa oli vain 2,5 tuntia niin hiustenkuivaaja oli ahkerassa käytössä. Kurssilla ehdin laittaa kirjaan vähän maalejakin, ennen kuin aika loppui. Käytin plakaattivärejä ja vesivärejä.

Kotona lisäilinkin sitten kaikenlaista ainetta. Ensin tulostin tuon Schjerfbeckin maalauksen kuvan ja liitin tuonne metallipyörylän sisään. Sitten kaaaauhea kerros Cracklea päälle. Kirja sai osansa niin Glimmer Mististä, krakleerausmaalista, Snow Texistä kuin musteistakin. Lopuksi liimasin joukkoon vielä muutamia timantteja.


This is our family's art experience book. I took part in a two day course wich subject was how to look art with children and how to talk about what you see with them. The part of the course was to make an art experience book for the family. I tried the steam punk style for this. I rather like how it turned out!

11 comments:

Creomi said...

Hieno!! Kurssilla oli varmasti mukavaa.

Marika said...

Wau!

Pamsu said...

Vau, mielettömän hieno!

Niinu said...

Yes,aikast style! Mulla on tunne että tuollaisen tekeminen olisi tarpeeksi tyhjentävää ja luovaa tähän synkkään ajanjaksoon jota pitkittyneeksi syksyksikin kutsutaan...

Kootut teokset said...

Oho. Tässähän on vaikka mitä! Hauskan röpelöinen kansi. Sitä tykkää varmaan lasten sormetkin kokeilla. :)

SannaS said...

voi riikka, nyt multa loppuu sanat, mut yritänpä jotenkin ilmaista et miten valtavan paljon tästä tykkään.....huisin magee, äärettömän UPEA!!!!!! =)

WAU WAU WAU!!!!!

Jeppula said...

Upea! Tuo kirjankansi näyttää niin hienolle, että voisin laittaa sen seinälle taideteoksena;)

m said...

upea kirja! kuulostaa tosi kivalta ja hyvältä kurssilta!

lehtipollo said...

Uu, steampunk! Tosi upea.

Riikka Kovasin said...

Creomi: Kiitokset :) Kurssilla oli tosiaan mukavaa!

Marika: :)

Pamsu: Kiitos :)

Niinu: Suosittelen kokeilemaan!

Kootut teokset: Isompi saa kokeilla, pienempi ei :D A kun yrittää nyppiä siitä kaiken irti :D

SannaS: Kiitos :")

Jeppula: Kiitos :)

maikko: Kiitokset! Oli tosiaan kiva kurssi :)

lehtipollo: Kiitos :)

sannika said...

Hieno kirja ja varmasti ihana kurssi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...