08/11/2011

Erään kortin synty - Story of a card


Tässä on vaihekuvina erään kortin synty. / Here's a story how one card came to being. The text is only in Finnish, sorry.

Ensin leimasin kuvan paperille. Itse tykkään käyttää ohutta, tusseille sopivaa paperia. Leimasin on the Greeting Farmin.


Väritän kuvat mieluiten Copic kynillä. Aloitan värittämisen yleensä vaalealla sävyllä ja työstän varjot viimeisenä. Tähän kuvaan käytin yhteensä viittä eri Copicia.


Kuvaa on tässä vaiheessa väritetty kahdella eri sävyllä – vaaleanpunaisella ja vaaleankeltaisella. Kuvassa näkyvät varjojen alut on luotu samalla värillä värittämällä jo kuivuneen kerroksen päälle.


Tässä varjoja on työstetty jo enemmän. Molempiin on lisätty hieman vaaleaa harmaata tummimpiin varjokohtiin. Ilmapalloissa varjoja on tehty myös tummemmalla keltaisella, possussa ainoastaan samalla vaaleanpunaisen sävyllä kerroksia lisäten. Possun korvien sisäosa on väritetty tummemmalla pinkillä.


Leimakuvaan on lisätty valoja valkoisella geelikynällä. Vahvistin silmien valopilkut sekä piirtelin valopisteitä myös ilmapalloihin. Leikkasin valmiin leimakuvan irti paperista.


Varsinaisen kortin työstäminen alkaa minulla reissulla jämäpaperilaatikoille. Pidän siis paperi”silppua” värien mukaan arkistoituna neljässä A4-laatikossa. Tässä kuvassa korttipohjalle on sommiteltuna taustapaperi, puolikas stanssatusta paperista sekä suikaleita muutamasta kuviopaperista. Papereissa on ainakin Sassafrassia sekä American Craftsia.


Leimakuva on laitettu paikoilleen, samoin joitakin koristeita. Peitin yhdellä napilla tuon stanssatussa paperissa olevan reiän.


Tässä kuvassa on valmis kortti. Lisäsin Dymolla naputellun tekstin, palan nauhaa sekä musteroiskeita. Ilmapallot saivat päällensä kerroksen ”Glossy Accentia”.

9 comments:

 1. Kiva kun teit värityspoustauksen. :)Harmittelinkin sitä Stadi skräpissä sen jälkeen kun lähdit, että unohdin pyytää sua näyttämään, miten kuvia värittelet.

  ReplyDelete
 2. Kiva nähdä miten näitä hienouksia syntyy. Itse harrastan kaikkea muuta tsi-toimintaa, mutta skräppäyksiä käyn ihailemassa täällä, kun ei oma aika riitä niihin.

  Mistä nuita söpön värisiä Dymo nauhoja voi ostaa?

  Mertsi

  ReplyDelete
 3. Kiva nähdä vaihe vaiheelta miten korttisi syntyi :)

  Minulla kortin teko ei mene ollenkaan noin suoraviivaisesti. Yleensä väriskaala on valittuna leimakuvaa värittäessä, mutta sen jälkeen muuttuu yleensä kaikki :)

  ReplyDelete
 4. Kootut teokset: Vinkkaa, kun olet tulossa, niin voin napata jonkun leiman mukaani :)

  Kesän lapsi Minna: Kiitos, tätä oli kiva tehdä :)

  Mertsi: Skräppäyksiä tulee nykyään tehtyä ihan liian harvoin! Pitääkin ottaa oikein ohjelmaan :)

  eBaystä olen tuon ostanut :)

  Paperia ja lankaa: Mulla taitaa tosiaan olla aika selvät sävelet heti leimakuvan valinnasta ja väreistä alkaen :D

  ReplyDelete
 5. Hauska seurata toisen tapaa työskennellä:)
  Itse väritän leimakuvan vasta viimeisenä! Ihmettelen aina kun muut kertovat värittelevänsä leimakuvia valmiiksi?! Jokaisella on oma tapansa:)

  ReplyDelete
 6. onpa ihanan iloinen kortti! ja toi possu on kyllä niin ihana!

  ReplyDelete
 7. Possu on niin symppis :) Kaunis kortti!!

  ReplyDelete
 8. Niinu: Mä olen joskus värittänyt kuvia valmiiksi, mutta ei toimi mullakaan se työtapa. Yleensä leimaan kuvan ja väritän sen ja sitten samantien kortin.

  elinarsku: Kiitos :) Joo, possuli on suloisuus!

  Creomi: Possuli on kyllä ihq. ;D

  ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...