08/03/2012

Väri vaihtuu / Change of colour


Inspiroidu-haasteessa mietitään muutosta. Selailin teetettyjä, skräpättäviä kuvia läpi ja montakin ideaa putkahti, mutta valitsin sitten tämän hyvin konkreettisen muutoksen aiheeksi sivuun. 

Sivupohjan kanssa tuli taas oltua kokeellinen. Lätkin pohjaan ensin seinätasoitetta, samoin kuin tässä aiemmassa sivussa (klik, klik), mutta nyt kuorrutin paperia myös gessolla. Gesso kun estää tuota tasoitetta hörppäämästä kauheasti väriä sisäänsä, joten taustasta tuli mainion epätasaisen värinen. Mustaa akryylimaalia lisäsin emmon inspiroimana

Kuva meni tuonne nurkkaan, jotta taustaa jäi näkyviin, kun se oli taas niin kivan näköinen. Sitten tosin peitin sitä taustaa tyytyväisenä kaiken maailman härpäkkeillä. Hassua, miten siinä vaiheessa, kun haen kuvalle paikkaa olen kovin tietoinen taustasta ja sen värimuutoksista, mahdollisista koristeluista ja muista, mutta heti kun aletaan sitten kokoamaan kuvan viereen jotain paperia, koristetta ja laittamaan otsikkoa, taustan "säästäminen" katoaa kokonaan ajatuksista.

Työstin tätä sivua taas saman pöydän ääressä kuin 12-vuotias skräppäysuraansa aloitteleva tyttö. Mahtava katsella, kun toinen nappaa inspiraatiota ja ideoita heti liittyen siihen, mitä kaivelen kaapeista esille. Ja sama toisin päin - tyttö halusi leimailla omaan taustaansa, jolloin minäkin muistin leimamusteet ja juuri tulleet MME Follow Your Heart -sarjan leimat. Siitä syntyi siis nuo sivujen mustat kuviot ja taustassa olevat tummemman punaiset alueet - hieroin suoraan tyynystä mustetta sivuun. 

Kuvan viereen tuli (taas) boordin pätkää, koristetta ja koristeneulaa. Raaskin jopa käyttää Hamblyn siirtokuvan ja pitsitarran tähän. Tuota sivuissa olevaa tarraa leikatessani palasiksi, ihmetteli tyttö kovin. Kerroin, että silleen saa hyvin hyödynnettyä samaa juttua parissakin kohtaa. Ylävasemmalla olevan pienen rykelmän rakensin rikkomaan muuten alapainoista asettelua. Nuo vohvelikuvioiset jutut on Nathalien gessokurssin kokeiluja.


This page is made for Get Inspired -challenge which is about change this week. The layout is about me coloring my hair red, black and brown. 

I've used renovating filler and gesso together with different paint media to the background.


9 comments:

 1. Aivan ihgu!! Raaputuskuva on ihanasti osittain kirjaimen päällä.

  ReplyDelete
 2. nää sun taustat on ihan mahtavia! tilaisin sulta yksityisopetusta jos asuisin suomessa :)! onneksi sulla on blogissa paljon ohjeita ja kertomusta siitä mitä matskuja käytät. itse huomaan välillä ajattelevani, että jos laittaa monia kerroksia niin harmillisesti joutuu odottelemaan niiden kuivumista. miten jaksais olla kärsivällinen?

  ReplyDelete
 3. Näyttääpä hyvältä! :) Tykkään etenkin väreistä ja tuosta taustasta. :)

  ReplyDelete
 4. Äää voi miten upea tausta sivussasi jälleen! Tykkään kovasti sivun asettelusta :)

  ReplyDelete
 5. Creomi: Heh, raaputuskuva piti saada juuri siihen niin tuli kokeiltua, miten raaputtelu toimii kolmiulotteisella pinnalla - hyvin toimi ja lopputulos on erittäin mieluinen :)

  Lintsi: Tiedätkö, mä olen hiukan miettinyt, että haluaisikohan joku läträtä mun kanssa joskus ja tehdä pohjia :D

  Mulla on yleensä niin monta rautaa tulessa, että kun jonkun kerroksen pitää kuivua, voin tehdä "to-do" -listasta jotain muuta sillä välin. Kuumailmapuhaltimella tietty saa kerrokset kuivumaan nopeammin.

  Laziness: Tuli kokeiltua tuollaista yhdistelmää tällä kertaa. Olen huomannut, että tarvitsisin vähän lisää noita mistejä tai lähinnä niihin lisää värejä. Josko nyt alkaisi säästämään, niin ehkä voisi pullon, pari ostaa sitten IS.

  Emi: Kiitokset! Asettelu tuli tälläkin kertaa ihan pohjan ehdoilla :D

  ReplyDelete
 6. Wau. Upea väri! Todella mainio leiska kaikin puolin. Jos tollaista maaleilla läträyssessiota suunnitellaan niin o/ olen mukana!

  Jos aikataulullisesti sopii, olen hitsin huono pääsemään mihinkään opiskeluitteni takia. Mutta pian alkaa kesäloma?!

  ReplyDelete
 7. siis wau!!!! UPEA sivu!!! =)
  ...ilmoittautuu vapaaehtoiseksi siihen läträämiseen.... ;D

  ReplyDelete
 8. mä voin osallistua pohjasessioon joko skypen kautta tai sitten heinäkuussa suomessa :). olisin innolla mukana jos joskus jotain järkkäät!

  ReplyDelete
 9. Emmo: Kiitokset! :)

  Kesällä voisikin olla hyvä läträillä... Hmm hmm.

  SannaS: Hei, joo, ehdottomasti sinä mukaan läträämään! :)

  Lintsi: Heinäkuu ei olisi ehkä hassumpi, pitäisiköhän koettaa?

  ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...